Povjerenje, Sposobnost & Sigurnost

ja ne znam izdati

Ne dajem lažna obećanja, ono što obećam-realizujem.

ČOVJEK IZ NARODA

Stranka demokratske akcije i ja kao Gradonačelnik moramo nastaviti tamo gdje smo stali 2012. godine i to najvećim dijelom privlačeći sredstva iz kantona i federacije.
prim.dr. ibrahim zukic

...zapamtite

Snažna SDA - Sigurna BIH

Najveću zahvalnost za sve godine politčkog djelovanja dugujem građanima koji su kroz sve izborne cikluse prepoznali moj društveno-politički rad.

S druge strane to je obaveza da svakom problemu pristupam maksimalno odgovorno.

Nažalost posljednjih osam godina opština i grad Srebrenik su išli u pogrešnom pravcu vođeni bezidejnim osobama.

Ne dajem lažna obećanja, ono što obećam i realizujem.
Sve u životu sam postigao upornim i poštenim radom.
Prepoznatljiv po karakteru, čestitosti, nepotkupljivosti.
...krajnje je vrijeme da se riješe egzistencijalni problemi građana

Među najvažnijim su

Ulaganje U Mlade

Povećati ulaganje u mlade kroz povećavanje izdvanja za stipendije , vratiti borcima i boračkim organizacijama njihov dignitet i poboljšati status boraca.

Problem Vodosnabdjevanja

Rješavati vodosnadbijevanje na ugroženim mjesnim područijima sredstvima od Evropske banke a ne kreditima od komercijalnih banaka gdje su kamate visoke.

Podrška Penzionerima

Povećati podršku penzionerima i socijalnim kategorijama sistemski kroz centar za rad a ne kao što se to radi sada stavljanjem dijela budžeta u ruke pojedinaca i kupovine ljudi budžetskim sredstvima.
...promjene koje

Hitno Moramo Sprovesti

Uraditi potpuni reinžinjering javnog sektora odnosno pristupiti novoj javnoj politici na kojoj insistira međunarodna zajednica u 14 tačaka reformi u BiH.

Na taj način započeli bi sa reformom javne uprave koja je rak rana neefikansog sistema vlasti te bi se stekli preduslovi za pristup evropskim fondovima.

Jačati insitucije, osnovne ćelije lokalne vlasti a to je mjesna zajednica te jačanje pozicije Predsjednika i Vijeća mjesne zajednice.

Pokrenuti proces adekvatnog prikupljanja reciklaže i zbrinjavanja komunalnog otpada

Pristupiti problemu rješavanja problema deponije na međuopštinskom nivou.

Izvršiti reogranizaciju gradske strukture i napraviti funkcionalniju upravu koja će biti u funkciji građana a ne pojedinaca.

Uspostaviti novu organizaciju grada koja bi maksmimalno iskoristila kadrovske potencijale i upravu učinila efikasnijom.

Uspostaviti sistem interne kontrole i revizije te učiniti rad gradske uprave transparentnom.

Pristupiti izradi finansiranja, upravljanja, kontrole u javnom sektoru koja bi se odnosila na sve javne sfere.

Rješavati vodosnadbijevanje na ugroženim mjesnim područijima sredstvima od Evropske banke a ne kreditima od komercijalnih banaka gdje su kamate visoke.

Podrška Predsjednika Bakira Izetbegovića

Podrška Predsjednika Bakira Izetbegovića

Poslednji Facebook LIVE prijenos

Biografija

Rođen  sam 16.7.1961. godine u Lisovićima. Osnovnu školu završio sam u Lisovićima i Podorašju. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završio sam u Tuzli.

Sa 23. godine počeo sam raditi kao ljekar u Domu Zdravlja Srebrenik gdje sam i danas zaposlen. Specijalistički ispit položio 1992. godine u Sarajevu.

Za vrijeme rata obnašao sam funkciju načelnika ratne bolnice i šefa službe za ginekologiju i akušerstvo Doma Zdravlja Srebrenik.

Titulu primarijusa kao rezultat doprinosa u struci dobio 1998. godine.

Imenovan za povjerenika SDA Srebrenik 2000. godine od rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića. Nakon sporevedenih izbora izabran na funkciju potpredsjedinka.

Predsjedavajući Opštinskog vijeća Srebrenik bio sam u periodu 2004-2012. i 2014-2016. godina. Funkciju presjedavajućeg OV obavljao volonterski. Predsjednik operativnog izbornog štaba SDA Srebrenik deset puta.

Izabran u Federalni parlament na izborima 2018. godine , funkciju koju obavljam također volonterski. Na izborima 2020. godine jednoglasno sam izabran za Predsjednika SDA Srebrenik.

Pristupačnost i otvorenost prema građanima. U svom profesionalnom zanimanju zbog dobrobiti pacijenata uvijek sam stalno dostupan taj sistem sa prenio  u politički život. Može se reći da sam građanima dostupan 24 h. Sve poslove koje sam obavljao iza sebe sam ostavljao prepoznatljive projekte. 

Nakon  2012. godine Srebrenik ima priliku da se ponovo pokrene, da se privuku velike investicije sa viših nivoa vlasti.

Nažalost zadnjih osam godina smo prespavali kada su u pitanju ulaganja u naš grad. Vrijeme je da se to promijeni.

Srebrenik mora biti jedan od prioriteta i kantonalne i federalne vlasti. Zato nam treba promena u gradu da možemo pokucati na ova vrata.

Nakon  2012. godine Srebrenik ima priliku da se ponovo pokrene, da se privuku velike investicije sa viših nivoa vlasti.

Nažalost zadnjih osam godina smo prespavali kada su u pitanju ulaganja u naš grad. Vrijeme je da se to promijeni.

Srebrenik mora biti jedan od prioriteta i kantonalne i federalne vlasti. Zato nan treba promena u gradu da možemo pokucati na ova vrata.

Od Kojih Su Najznačajniji

Šetalište i centralno spomen obilježje, korićenje rijeke Tinje uzvodno i nizvodno od Koprića mosta ( sredstva sam obezbijedio kod Slivova rijeke Save), zgrada opštine ( sredstva sam obezbijedio kod Saudijskog fonda)

Sanitarna sanacija deponije u Babunovićima ( sredstva sam obezbijedio kod federalnog ministarstva za zaštitu okoliša), zgrada Općinskog suda ( sredstva sam obezbijedio kod Vlade Tuzlanskog kantona) regionalni putevi

(Previle-Jasenica , Srebrenik-Sladna, Srebrenik- do skretanja za Falešiće), sredstva obezbijeđena od Direkcije cesta 

Tuzla, Vodovod za Brnjičane i Falešiće, Vodovod za Špionicu, vodovod za Ljenobud i Kuge, proširenje i rekonstrukcija ambulante u Dubokom Potoku, nabavka retngen aparata za DZ Srebrenik

(Sredstva sam obezbijedio u Federalnom ministrastvu zdravlja, izgradnja urgentnog centra i centra za fizijatriju koje je finansirao DZ Srebrenik i drugu fazu finansiranu uz pomoć naših privrednika.

PRIM.DR.IBRAHIM ZUKIĆ

JA NE ZNAM IZDATI

Stranka Demokratske Akcije Srebrenik

Kontakt Informacije

pozovite

Broj Telefona

posjetite

Nas Na Adresi

21 Srebrenicke Brigade, Srebrenik 75350

email

Pošaljite Upit

kontak@ibrahimzukic.com